Search found 426 matches

by radek tymecki
Thu Feb 27, 2014 7:08 pm
Forum: HELP!
Topic: Teisco SX-400 problems
Replies: 4
Views: 1025

Re: Teisco SX-400 problems

i already opened it. connectors seem to be ok - i replugged all of them, fuses ok, voltages also are correct
by radek tymecki
Thu Feb 27, 2014 4:49 pm
Forum: HELP!
Topic: Teisco SX-400 problems
Replies: 4
Views: 1025

Teisco SX-400 problems

I have it for 2 years now. everything worked cool. Today i powered it on and nothing. No sound, preset buttons have no effect, LEDs on left section [vco] are switchable. all diodes except presets are lit. what can be wrong? service manual is not helpful here :) http://www.pikczery.pl/images/82IMG_10...
by radek tymecki
Sat Feb 08, 2014 10:05 am
Forum: HELP!
Topic: jd800 switches
Replies: 6
Views: 1183

Re: jd800 switches

replacing tact switches is pretty easy. simple measure those and buy replacement [eg simple 12x12 1.5N]. keyboard always needs care. but i think you can handle coz it's not that hard
by radek tymecki
Fri Jan 24, 2014 10:15 pm
Forum: HELP!
Topic: yamaha CS-10 stuck LFO!
Replies: 17
Views: 5172

Re: yamaha CS-10 stuck LFO!

lfo chip is dead... i'm more that sure
by radek tymecki
Sun Dec 15, 2013 2:34 am
Forum: HELP!
Topic: Roland JX-8P Editor for OSX... Help?
Replies: 8
Views: 3358

Re: Roland JX-8P Editor for OSX... Help?

maybe sounddiver?
by radek tymecki
Sun Dec 15, 2013 2:32 am
Forum: HELP!
Topic: Roland CR-78 BALANCE pot/slider issue
Replies: 8
Views: 883

Re: Roland CR-78 BALANCE pot/slider issue

in my cr78 lower rhytms doesnt seem to work. also i cant cancel claves or sth
by radek tymecki
Sat Oct 19, 2013 8:53 am
Forum: General Synthesizers
Topic: Just bought an Oberheim OB8....wow!
Replies: 38
Views: 7568

Re: Just bought an Oberheim OB8....wow!

congratz, massive synth! you can load via casette it wonr decalibrate synth! when one voice has lower volume check panning pots on the right side of the synth. anyway... try to tune it with service manual. should help
by radek tymecki
Fri Sep 27, 2013 9:58 pm
Forum: HELP!
Topic: Another Ob-Xa Issue
Replies: 5
Views: 551

Re: Another Ob-Xa Issue

4051 is common failure in ob-xa. try to track down simple modification coz 5.6v is not proper voltage. i mean it is but it's factory mistake
by radek tymecki
Thu Sep 26, 2013 7:13 pm
Forum: HELP!
Topic: Re-capping an OB-8
Replies: 19
Views: 3674

Re: Re-capping an OB-8

i've recapped my ob-8 while making multifilter modification. after recapping i had to calibrate synth coz vcf sustain went up from -0.256v or so to 1.4v
by radek tymecki
Mon Sep 02, 2013 9:49 pm
Forum: General Synthesizers
Topic: JMJ Equinoxe Part 2 Sequences ?
Replies: 60
Views: 12156

Re: JMJ Equinoxe Part 2 Sequences ?

just lfo and osc or sth connected to joystick as for matrisequencer... it was used in eq4 for main sequences, eq5-6-7 for bass and few pluck sequences. in the beginning of eq7 there are 2 bass sequence patterns and jmj switches between them + changes pitch with arp2600 keyboard. in eq3 two bell sequ...
by radek tymecki
Mon Sep 02, 2013 9:44 pm
Forum: HELP!
Topic: Yamaha AN1x knobs
Replies: 1
Views: 1643

Re: Yamaha AN1x knobs

just unmount this pot and find substitute :)
by radek tymecki
Thu Aug 29, 2013 5:45 pm
Forum: General Synthesizers
Topic: JMJ Equinoxe Part 2 Sequences ?
Replies: 60
Views: 12156

Re: JMJ Equinoxe Part 2 Sequences ?

are you talking about equinoxe 2 or 3 ? there are no sequences in eq2

sorry the timings show the effects made with aks
by radek tymecki
Sun Aug 11, 2013 4:21 pm
Forum: HELP!
Topic: Another Korg Trident Problem...
Replies: 1
Views: 2238

Re: Another Korg Trident Problem...

try to look if any of the pots are not broken, then check brass filter section maybe this is the problem
by radek tymecki
Sat May 25, 2013 1:06 pm
Forum: HELP!
Topic: Oberheim OB8 sound issue
Replies: 8
Views: 1779

Re: Oberheim OB8 sound issue

go to page 2 and you can manually turn off selected voices
by radek tymecki
Thu May 09, 2013 6:15 pm
Forum: HELP!
Topic: wasted 106 - help!
Replies: 7
Views: 604

Re: wasted 106 - help!

they're connected. even if i switch them it doesn't work. i have to try with midi