Low frequencies problem on Juno 60

Discussions about anything analog, digital, MIDI, synth technology, techniques, theories and more.
Post Reply
juhill
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Feb 07, 2013 8:51 pm

Low frequencies problem on Juno 60

Post by juhill » Thu Feb 07, 2013 8:55 pm

Hello

I have a Juno-60 and since a few weeks I noticed a loss of low frequencies, as if a high pass filter was plugged at the output.

I noticed that by comparing a sound from a preset of my Juno-60 with the sound from the same preset that I had recorded in a audio track of my DAW (no plugins on the track) few month ago.

Does anyone know where it may come from ? Any solution ?

Thank you

J

User avatar
synthparts
Senior Member
Senior Member
Posts: 779
Joined: Sun Oct 09, 2011 12:05 pm
Location: SF Bay Area, CA
Contact:

Re: Low frequencies problem on Juno 60

Post by synthparts » Thu Feb 07, 2013 9:35 pm

The HPF slide switch could be bad. I have one if you need one.
Vintage Synth Parts - http://www.synthparts.com

User avatar
winningatlife
Newbie
Newbie
Posts: 45
Joined: Wed Apr 29, 2009 10:58 pm
Real name: Ryan
Gear: Yamaha CS20M
Arp Axxe
Juno 60
Sequential Circuits Pro-One
Vermona DRMMK2
Roland R8
Kurzweil SP88
Chroma Polaris
Band: Agape
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Low frequencies problem on Juno 60

Post by winningatlife » Fri Feb 22, 2013 9:03 am

I agree it could be an issue with the HPF slider, try tapping down on it in its lowest position and see if the low end clicks in momentarily.

However, if you are using the same unmodified preset it shouldn't be an issue - another way to check is see if te preset is noting that it has been modified as soon as you select it (indicated by a small red dot next to the number), this could mean the HPF or perhaps the Sub osc are not working properly, as the computer is registering a change to the sliders.

- Ryan
Some keys I have: Yamaha CS20M, ARP Axxe, Chroma Polaris, Roland Juno 60, Vermona DRMMKII, Roland R8, Sequential Circuits Pro-One, x0xbox, Terratec MB 33 II Superbass, Kurzweil SP88.

User avatar
tekkentool
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 3218
Joined: Fri Jun 26, 2009 10:51 am
Real name: Steve
Gear: Lasers (ส้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้ ωส้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้้)
Band: none currently
Location: Sydney, australia.(I moved)

Re: Low frequencies problem on Juno 60

Post by tekkentool » Fri Feb 22, 2013 9:55 am

Saves you doing it later bro.

Image

Post Reply