korg monopoly rack

Discussions about anything analog, digital, MIDI, synth technology, techniques, theories and more.
Post Reply
FX23
Active Member
Active Member
Posts: 357
Joined: Sat Jan 12, 2008 4:33 pm

korg monopoly rack

Post by FX23 » Mon Dec 23, 2013 5:00 pm

hi, did korg make a rack version of the monopoly?

User avatar
Z
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 3534
Joined: Wed May 09, 2007 3:08 am
Gear: Bubble wrap, Styrofoam, boxes, packing tape
Location: Docking Bay 94 (Dallas, TX)
Contact:

Re: korg monopoly rack

Post by Z » Mon Dec 23, 2013 6:35 pm

No. Rack synths didn't become commonplace until after MIDI.

I believe Korg's first rack mount/desktop synth was the EX-800.
youtube.com/zibbybone facebook.com/ZsFlippinGear

User avatar
GuyaGuy
VSE Review Contributor
VSE Review Contributor
Posts: 1547
Joined: Fri Sep 17, 2010 2:10 am
Gear: YES PLEASE!
Location: Brooklyn, NY

Re: korg monopoly rack

Post by GuyaGuy » Tue Dec 24, 2013 12:35 am

12U rack synth!!!

User avatar
Z
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 3534
Joined: Wed May 09, 2007 3:08 am
Gear: Bubble wrap, Styrofoam, boxes, packing tape
Location: Docking Bay 94 (Dallas, TX)
Contact:

Re: korg monopoly rack

Post by Z » Tue Dec 24, 2013 12:55 am

It'd be pretty difficult to modify a MP-4 into a rack. The MP-4's control panel is 28" wide by 10" deep. I haven't seen the inside of the synth, but I would get there a PCB that is just under 28" that has all the pots mounted to it.
youtube.com/zibbybone facebook.com/ZsFlippinGear

User avatar
Alex E
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 2239
Joined: Sat Dec 02, 2006 12:07 am
Gear: Jupiter-6, Juno-60, Polysix, Emulator II, DX7, QX1, Arp Odyssey MKII, ESQ-1, Miami, M1r, Live 9, iMac MC309XX/A
Location: Anaheim, CA

Re: korg monopoly rack

Post by Alex E » Tue Dec 24, 2013 1:00 am

Closest thing to that is probably the Vermona PERfourMER.
soundcloud.com/vectron


User avatar
Sir Ruff
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 3519
Joined: Tue May 09, 2006 11:55 pm
Gear: Two persimmon modulators and a frequency adjudicator.
Band: Ruff in the jungle
Location: Philadelphia

Re: korg monopoly rack

Post by Sir Ruff » Fri Dec 27, 2013 2:24 am

Another dumb post from FX23. "korg monopoly rack" on google would've answered this in two seconds.
Do you even post on vse bro?

User avatar
Synthetech
Junior Member
Junior Member
Posts: 185
Joined: Sun Oct 07, 2012 4:28 pm

Re: korg monopoly rack

Post by Synthetech » Fri Dec 27, 2013 5:48 am

Z wrote:It'd be pretty difficult to modify a MP-4 into a rack. The MP-4's control panel is 28" wide by 10" deep. I haven't seen the inside of the synth, but I would get there a PCB that is just under 28" that has all the pots mounted to it.

The pots are mounted on three separate PCB's.
And since it has a 8x6 switch matrix for the 44 key keyboard, a MIDI retrofit would be relatively simple to do too.

But most people wont bother to make a rack from a good unit.. maybe a badly externally damaged one with good guts would be a good candidate.

pelican
Newbie
Newbie
Posts: 78
Joined: Thu Jan 05, 2006 7:02 pm
Location: US

Re: korg monopoly rack

Post by pelican » Fri Dec 27, 2013 7:46 am

I've seen it done

Post Reply