Recording synths line out?

Discussions on sound production outside the synthesizer such as mixing, processing, recording, editing and mastering.
Post Reply
Affect12
Newbie
Newbie
Posts: 12
Joined: Mon May 28, 2012 7:17 pm
Gear: Korg Monotribe
Korg Microkorg

Recording synths line out?

Post by Affect12 » Sat Jun 23, 2012 3:27 pm

Sorry, if this is a daft question but I usually only record with mics. Should I use the Master Volume as the wanted output on my synth and keep audio interface input off? I noticed added input on my Mbox 2 Mini brings in some unwanted sounds.

BaconTastesGood
Newbie
Newbie
Posts: 57
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:52 pm

Re: Recording synths line out?

Post by BaconTastesGood » Sat Jun 23, 2012 9:50 pm

Yes, that is generally how you want to gain stage -- have max gain as close to the source as possible and then use downstream elements to attenuate/boost as necessary.

User avatar
tallowwaters
Moderator
Moderator
Posts: 4998
Joined: Thu Aug 25, 2005 4:11 am
Gear: LC-MS/MS
Location: snake's belly in a wagon rut

Re: Recording synths line out?

Post by tallowwaters » Sun Jun 24, 2012 12:02 am

BaconTastesGood wrote:Yes, that is generally how you want to gain stage -- have max gain as close to the source as possible and then use downstream elements to attenuate/boost as necessary.
+1
Brains can be used like a "stress ball," but only once.

Post Reply