Page 1 of 1

Ensoniq ASR-X Pro sample slicing

Posted: Wed May 13, 2009 3:52 pm
by Milhouse
Just wonder if there is a way to slice samples on the ASR-X Pro. I can spread the sample across all the pads to play the sample at different pitches. But would like to be able to slice the sample and have the slices go across the pads.

Re: Ensoniq ASR-X Pro sample slicing

Posted: Thu May 14, 2009 1:56 pm
by Hugo76
To my knowledge it doesn't feature slicing (it's not mentioned in the review here at VSE). You could read through the reviews over at http://reviews.harmony-central.com/revi ... X+Pro/10/1

I'm a bit interested in knowing more about the optional efx chip for the unit. Anyone have input on this one?

Re: Ensoniq ASR-X Pro sample slicing

Posted: Tue May 19, 2009 6:21 am
by rockmanrock
I used to have the ASR-X. You need to copy the sound to the other pads then edit the start/end points to the slice you want to hear. It's fairly quick to do starting with the Percent positions then fine-tuning it with the Sample positions.

Pretty sure there wasn't an optional EFX chip - the ASR-X and Pro had an ESP2 chip in it as standard with 40 or so excellent effect algorithms. Resampling through these effects is one of the main advantages of this sampler.

Re: Ensoniq ASR-X Pro sample slicing

Posted: Tue May 19, 2009 5:12 pm
by Milhouse
rockmanrock wrote:I used to have the ASR-X. You need to copy the sound to the other pads then edit the start/end points to the slice you want to hear. It's fairly quick to do starting with the Percent positions then fine-tuning it with the Sample positions.

Pretty sure there wasn't an optional EFX chip - the ASR-X and Pro had an ESP2 chip in it as standard with 40 or so excellent effect algorithms. Resampling through these effects is one of the main advantages of this sampler.

Thanks! thats what I figured. Pads->to percent positons. The effects are awesome on this. But resampling through the effects just answered another question i was going to ask.

Re: Ensoniq ASR-X Pro sample slicing

Posted: Sat May 28, 2011 10:14 am
by sawan
there is an unofficial update to the OS which you can find on the asrx mailing list over at yahoo groups which has a new function called xplode which does exactly this. it also adds a few other features too. it will probably take some digging to find it. but it's there. believe me ;)

Re: Ensoniq ASR-X Pro sample slicing

Posted: Tue Jun 07, 2011 3:24 am
by Milhouse
sawan wrote:there is an unofficial update to the OS which you can find on the asrx mailing list over at yahoo groups which has a new function called xplode which does exactly this. it also adds a few other features too. it will probably take some digging to find it. but it's there. believe me ;)

Thanks! I got the OS 3.2 on the machine! Now gotta get the cf card scsi reader :)