Page 1 of 1

Roland SP-700 questions

Posted: Thu Nov 12, 2009 2:47 pm
by burnsjed
I have just purchased a Roland SP-700 for $21, couldn't help myself for the price! Looked like a bargin, did some background research on it, wasn't an awful lot I could find!
This particular model currently has 8mb of ram, I know it can be upgraded to 32mb, but how accessible are these now, and any idea of cost?
I was also looking to find some of the original sounds that went with this, nothing currently on e-bay, so I guess I am also interested in how available these are to, and what the cost is.
I have read that you can upload Akain 1000 samples, but there may me a drop in quality of sound?
Anyone that has one of these that can shine some light would really appreciate it.
Thanks in advance.

Re: Roland SP-700 questions

Posted: Sat Nov 14, 2009 3:52 pm
by burnsjed
Anyone else own one of these?
Thought there had to be someone!

Re: Roland SP-700 questions

Posted: Sat Nov 14, 2009 5:45 pm
by V301H
Look on eBay for memory expansion. The SP-700 uses the same 4MB SIMMS as S-760 samplers which are usually under $10 each. Roland format sounds show up on eBay every so often but, you will probably pay more for many of them than you did for the SP. Akai S1000/1100 disks should work without any problems in most cases. Get a CD-ROM drive for loading Roland and Akai disks and get a Zip drive to save your Akai file conversions for faster loading. SCSI for Samplers is a good place to get a CD-ROM drive and they will probably throw in several sound disks of your choice with the deal. http://www.scsiforsamplers.com/

Re: Roland SP-700 questions

Posted: Sat Nov 14, 2009 8:27 pm
by burnsjed
Thanks vm for the heads up, much appreciated.