Yamaha AN1x arpeggiator bug

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
User avatar
Kenneth
Active Member
Active Member
Posts: 326
Joined: Sat Apr 23, 2011 12:57 am
Real name: Kenneth
Gear: Nothing I own will make you jealous.
Band: KGB
Location: Minnesota
Contact:

Yamaha AN1x arpeggiator bug

Post by Kenneth » Wed Jun 21, 2017 5:24 pm

Hey everybody. I'm trying to set up a split patch on my AN1x with an arpeggiated bassline assigned to the lower section of the keyboard, and a poly lead sound in the upper. Since I only want the bassline to be arpeggiated, and not the lead, I've set the arpeggiator to "scene 1" which is the bass sound assigned to the lower section of the keyboard so the upper section should not be triggering the arp at all. However, when I play notes in the upper section of the keyboard, it behaves as though I've set the keyboard to "dual" mode: the lead melody plays normally with the notes pressed, but those keys are also triggering arpeggiated notes from "scene 1" which should not be happening, as that sound is assigned to only be played by the lower section of the keyboard. Is there any way to get this to work properly?
Comparison is the thief of joy.

hypersonic
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sat Jun 06, 2015 3:17 pm

Re: Yamaha AN1x arpeggiator bug

Post by hypersonic » Tue May 01, 2018 11:23 pm

Seeing as nearly a year has gone by without a reply.
Might i suggest you join and post your question in the AN1x Facebook group...
https://www.facebook.com/groups/YamahaAN1x/

dougwoodrow
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Mon Oct 15, 2018 11:51 am

Re: Yamaha AN1x arpeggiator bug

Post by dougwoodrow » Mon Oct 15, 2018 12:01 pm

What version of the firmware does your AN1x have?
An ebay seller for version 1.04 EPROM chip says:

bugfixes:
1. arpeggiator
2. fixes pre-mature "battery low" message

Post Reply