Oberheim OB-Xa noise generator problem

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.

Oberheim OB-Xa noise generator problem

Postby Spyros12 » Sun Sep 23, 2018 2:53 am

Well I get a strange sound from the noise generator. The problem is probably the MPS5172 transistor where the noise gets generated. There is a socket where the transistor applies. If I’m not mistaken a good replacement for that chip is 2n3904. I really don’t understand how the legs get into the holes. For example does the first foot of the transistor gets into the second or to the first hole of the socket etc.
It would be nice if an OBXA owner would take a picture from the upper left corner of the lower control board where the transistor is located so i can see in what row the transistor legs are placed in the holes.
Every kind of help would be appreciated.
Spyros12
Newbie
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Sun Sep 23, 2018 2:40 am

Re: Oberheim OB-Xa noise generator problem

Postby synthchaser » Mon Sep 24, 2018 12:09 am

MPS5172 is the same as 2N5172 which is still available. 2N3904 should also work but it has a different pinout (EBC vs ECB).
synthchaser
Newbie
Newbie
 
Posts: 47
Joined: Fri Jun 17, 2016 2:49 pm


Return to HELP!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests