Moog MG1 controls not working

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
106SynthBreaker
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sat Jun 13, 2020 10:51 pm

Moog MG1 controls not working

Post by 106SynthBreaker » Sat Jun 13, 2020 10:59 pm

I just bought a moog MG-1 and decided to clean out the gunk and replace the sliders. I replaced the slide pots with a kit from Syntaur and removed the switches and cleaned them. I also added a 1/4 output on the back. I plugged it in today to test it out and all I get is really quiet fuzzy saw wave sound and none of the pots or switches trigger any response from the unit. The only exception is the keyboard glide pot which adds a white noise sound. Really need help with this one.

Thanks!

User avatar
meatballfulton
Moderator
Moderator
Posts: 5898
Joined: Wed Apr 13, 2005 9:29 pm
Gear: Logic Pro X

Re: Moog MG1 controls not working

Post by meatballfulton » Sun Jun 14, 2020 1:00 am

Do you have the service manual? Do you have an oscilloscope?
I listened to Hatfield and the North at Rainbow. They were very wonderful and they made my heart a prisoner.

User avatar
meatballfulton
Moderator
Moderator
Posts: 5898
Joined: Wed Apr 13, 2005 9:29 pm
Gear: Logic Pro X

Re: Moog MG1 controls not working

Post by meatballfulton » Sun Jun 14, 2020 1:00 am

Do you have the service manual? Do you have an oscilloscope?
I listened to Hatfield and the North at Rainbow. They were very wonderful and they made my heart a prisoner.

Post Reply