Page 1 of 1

Korg Polysix Problem

Posted: Wed Jan 02, 2008 12:12 pm
by jupiler
My Korg Polysix works good , exept the Octave pot on the Vco section , impossible to change the octave !!!
Strange problem cause everithing else is working perfect .
Do you know this problem ? Do you think just changing the pot will be good ?

Posted: Wed Jan 02, 2008 1:20 pm
by radek tymecki
You should check pot connections first

Posted: Wed Jan 02, 2008 2:19 pm
by Synthaholic
Octave is a 3-position rotary switch on the Polysix, not a pot. But the suggestion remains, check the connections on the switch. A broken solder joint or dirty/faulty switch could make it not work.

Posted: Wed Jan 02, 2008 2:57 pm
by jupiler
Ok thank you very much both , i'm going to check connections on the switch . I'will let you know ...
Nobody has ever had this problem ?

Posted: Wed Jan 02, 2008 4:52 pm
by jupiler
Hello , i've check the connections , and made new solder joints,
but the octave rotary switch still don't work !!
Have you got a other idea ? Or is there somebody who can sell to me the rotary switch for OCTAVE of my Polysix ?
In advance thank you

Posted: Wed Jan 02, 2008 9:34 pm
by Europe Endless
Try http://www.vintageplanet.nl/ He´s got the 3-way rotary switch for sale.

But before you start replacing the switch, try checking it with a ohm-meter.