E OS failed on Ensoniq FIZMO

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
fizmo
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun May 11, 2008 6:10 pm

E OS failed on Ensoniq FIZMO

Post by fizmo » Sun May 11, 2008 6:23 pm

Hi guyz!
I have Ensoniq FIZMO with error E O5.

Photo on this link - http://i26.tinypic.com/308edtd.jpg

Really recovery this synth, an update software method? Or need replace flash eeprom hardware method ?

Give me please link, or other tech documentation about hardware Ensoniq FIZMO.


Thanx! :)

User avatar
WDW
Moderator
Moderator
Posts: 811
Joined: Sat Apr 29, 2006 4:46 am
Real name: WD
Location: Neverwhere

Post by WDW » Mon May 12, 2008 2:22 am

Welcome to VSE.

I am sorry to hear of your Fizmo woes.

You'll get more help in the, uh, HELP forum... Moved.

Good luck sorting out the problem.

WD
WD Whaley Music - W2Studios
Composer | Songwriter | Synthesist
http://www.facebook.com/wdwhaleymusic
http://www.soundcloud.com/w2studios

Cybananna
Newbie
Newbie
Posts: 89
Joined: Tue Oct 04, 2005 11:44 pm
Location: USA

Post by Cybananna » Mon May 12, 2008 6:10 am


User avatar
sequence
Active Member
Active Member
Posts: 431
Joined: Mon Jun 19, 2006 4:09 am
Location: Wallowing in my pit of filth

Post by sequence » Thu May 15, 2008 8:21 pm

uh, unfortuately I think yr Fizzy may be a candidate for the graveyard. that OS error message does not bode well. look at Carbon111's link, and open up the bottom to check out the voltage regulator. If it never got replaced, the old one finally gave out and scrambled the dsp--ergo one dead Fiz.

when I bought my gently used Fizzer I asked the owner if the VR was replaced and he said the first owner did so. Tell ya I was scared to open it up to confirm, but when I found a tech here that could do the job if need be, I opened it up and indeed the replacement was there. >whew<

I see so many of them on the Bay and when I ask the seller if the VR was replaced they get all defensive and claim "it's worked this long OK, how can it fail?" well, it will, eventually.
Last edited by sequence on Thu May 15, 2008 9:01 pm, edited 1 time in total.
twentyfirst century fizMO man

User avatar
carbon111
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 722
Joined: Sun Aug 14, 2005 10:15 am
Band: Carbon111
Location: Pacific Northwest
Contact:

Post by carbon111 » Thu May 15, 2008 8:37 pm

His might be OK. When the DSP is scrambled, the error on the display is "ESP".

Basically, I would ask on the Fizmo Yahoo Group, see what they say...and then take the beast to the nearest tech. If he dosent have a tech that can handle it, I'd recomend The Soniq.
Best Regards, James
--
My New album "Persephone":

Carbon111 Website: http://www.carbon111.com

Carbon111 Blog: http://carbon111.blogspot.com

User avatar
sequence
Active Member
Active Member
Posts: 431
Joined: Mon Jun 19, 2006 4:09 am
Location: Wallowing in my pit of filth

Post by sequence » Thu May 15, 2008 8:54 pm

James I hope it's OK, and it's just a simple fix--of course then at the same time he can check the VR and replace that if need be. shame to lose something unique that's on the verge of attaining cult status. :cry:

OP, just curious, what is yr serial # and build date??
twentyfirst century fizMO man

fizmo
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun May 11, 2008 6:10 pm

Post by fizmo » Tue May 20, 2008 10:28 am

2 sequence

S.N. : fizmo-10675
DATE : 11/22/98

fizmo
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun May 11, 2008 6:10 pm

Post by fizmo » Fri May 23, 2008 7:51 pm

its ok.
i use imac and logic 8 and m.audio usb-midi.
my fizmo working

Post Reply