ARP Omni mk2 problem

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
radek tymecki
Active Member
Active Member
Posts: 434
Joined: Sun Jul 09, 2006 9:04 pm
Location: Poland
Contact:

ARP Omni mk2 problem

Post by radek tymecki » Fri Aug 29, 2008 10:06 pm

Hi there!

There is strange problem with this stringmachine. Everything is fine with bass section. But when i change sound into synth/string i can hear clearly that c#2 is sustained and sounds all over time. I've checked keyboard and everything seems to be ok? So what can it be? dead chip or what?

sam
Expert Member
Expert Member
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 21, 2006 10:09 pm
Location: Europe

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by sam » Sat Aug 30, 2008 4:31 pm

You have to replace the AR tantalum capacitors for the faulty keys....

They are the blue 6.8 mirofarads.
Lam memorymoog.Sonic six.Vp330 mk1.SH101.OSCar.ARP odyssey..multivox mx3000.Solina stringsynth.polivox
ms20/50.Andromeda. OBX.
Prophet 5 Pro-one. Wasp.EMS AKS.

radek tymecki
Active Member
Active Member
Posts: 434
Joined: Sun Jul 09, 2006 9:04 pm
Location: Poland
Contact:

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by radek tymecki » Sun Aug 31, 2008 9:14 pm

not 22uF ??

sam
Expert Member
Expert Member
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 21, 2006 10:09 pm
Location: Europe

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by sam » Sun Aug 31, 2008 9:22 pm

I will have a look in mine although there is one for each key ...On the circuit under the keyboard.

It's best to replace them all but it's quite tricky.
Lam memorymoog.Sonic six.Vp330 mk1.SH101.OSCar.ARP odyssey..multivox mx3000.Solina stringsynth.polivox
ms20/50.Andromeda. OBX.
Prophet 5 Pro-one. Wasp.EMS AKS.

radek tymecki
Active Member
Active Member
Posts: 434
Joined: Sun Jul 09, 2006 9:04 pm
Location: Poland
Contact:

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by radek tymecki » Sun Aug 31, 2008 11:01 pm

ok then i'm waiting for some photos or tutorials :)

sam
Expert Member
Expert Member
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 21, 2006 10:09 pm
Location: Europe

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by sam » Mon Sep 01, 2008 9:49 pm

I will help you but for now here is a nice link.22uf is correct ..I replace so many it gets confusing.. :D

http://peterunderdog.com/arp/
Lam memorymoog.Sonic six.Vp330 mk1.SH101.OSCar.ARP odyssey..multivox mx3000.Solina stringsynth.polivox
ms20/50.Andromeda. OBX.
Prophet 5 Pro-one. Wasp.EMS AKS.

radek tymecki
Active Member
Active Member
Posts: 434
Joined: Sun Jul 09, 2006 9:04 pm
Location: Poland
Contact:

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by radek tymecki » Sat Sep 06, 2008 7:56 pm

I've exchanged all capacitors... Now bass sounds are dead.... Any clue?

sam
Expert Member
Expert Member
Posts: 1303
Joined: Wed Jun 21, 2006 10:09 pm
Location: Europe

Re: ARP Omni mk2 problem

Post by sam » Sat Sep 06, 2008 8:41 pm

radek tymecki wrote:I've exchanged all capacitors... Now bass sounds are dead.... Any clue?
I presume that the string section problem has been fixed..?

Replacing the caps won't affect the bass section...So check for anything not connecting properly...

Check the bass output on the rear...

Just feels like a bad contact that can happen when working on old synths.
Lam memorymoog.Sonic six.Vp330 mk1.SH101.OSCar.ARP odyssey..multivox mx3000.Solina stringsynth.polivox
ms20/50.Andromeda. OBX.
Prophet 5 Pro-one. Wasp.EMS AKS.

Post Reply