Page 1 of 1

Roland D70 Conversion

Posted: Thu Jun 11, 2009 4:06 pm
by Malifatcat
Dear All,

Hello! I have only just discovered this place and can't believe the advice / information available!!

I have just bought a Roland D70 which has an American 2 ping plug on it.

The guy I bought it off had it plugged into some large transformer and then the transformer was plugged into the wall. According to Roland UK there is a 4 way universal transformer within the D70 that allows you to switch it over to UK voltage without the need for the external box.

I contacted a compnay who said that they could do this for £180!! Is is really that difficult?

A local electrician told me that you should be able to open up the D70 and, literally, turn a switch to the "UK" position.

Has anyone any knowledge of this procedure or any knowledge of what type of transformer is inside the D70.

Any help would be greatly appreciated.

Thank you!

M.

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Thu Jun 11, 2009 7:26 pm
by madtheory
Find a technician who can do it. A TV repair man could figure it out, it is easy.

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Thu Jun 11, 2009 10:31 pm
by Malifatcat
Thank you, I'll give 'em a call in the morning!

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Thu Jun 11, 2009 11:37 pm
by modulator_esp
when you change the voltage setting you may need to change the fuse too

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Fri Jun 12, 2009 8:28 pm
by Malifatcat
Thank you!

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Tue Jun 16, 2009 7:56 pm
by Malifatcat
My very grateful thanks to everyone who answered my question. Today, with help from my brother and the sage advice of Steve at Roland UK, I successfully converted my D70 to UK voltage!

Thank you!
=D>

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Tue Jun 16, 2009 8:25 pm
by modulator_esp
Malifatcat wrote:My very grateful thanks to everyone who answered my question. Today, with help from my brother and the sage advice of Steve at Roland UK, I successfully converted my D70 to UK voltage!

Thank you!
=D>
excellent 8)

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Tue Jun 16, 2009 9:12 pm
by madtheory
Cool! Enjoy it, this is a quirky synth!

Re: Roland D70 Conversion

Posted: Wed Jun 17, 2009 7:45 pm
by Malifatcat
Too true! I had one when they first came out and only ever really used the sounds that came with it; The programming looked a total nightmare, However, the band that I played in 20 years ago want to reform and I wanted to have exactly the same sounds that I used to have, which is the reason I bought this and a DX27!!

I know that there are better sounds and better synths out there, but I wanted to be true to our / my old sound. That said, IF anyone turns up to the gig, I doubt they'll even notice or care!!