no sound from my Alesis QS7

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
fazegirl1
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Dec 24, 2010 7:22 pm
Real name: Annie
Gear: Alesis QS7, Petrof 6'4" Medium Grand, Guild F47, Taylor CE614
Band: Fleetwood MAX!
Location: California
Contact:

no sound from my Alesis QS7

Post by fazegirl1 » Fri Dec 24, 2010 8:42 pm

Happy Christmas Eve all! I am new to the board but found this site while trying to figure out what is wrong with My Alesis QS7. At band practice a few nights ago, I plugged it in and only got a blank but lighted screen. I found out how to reset the keys online and folllowed the directions and now have the settings and sounds displayed but no sound. The amp is working so I know it's not that. Any suggestions? I have gigs - ahhhhhh! Annie

User avatar
rhino
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 2611
Joined: Sat Aug 02, 2008 5:00 pm
Real name: bill
Gear: keepers:
Kurzweil K2500x
Ensoniq TS-12
Yamaha SY-99
Alesis QS-8
Roland JD-800
Roland JX-10
Akai AX-80
Ensoniq SQ-80
Korg DSS-1
Moog Mini
Fizmo
Location: kentucky hills

Re: no sound from my Alesis QS7

Post by rhino » Fri Dec 24, 2010 9:27 pm

Welcome to our crazy little world ! And, Merry Christmas too.
Never had a QS7, but have had several Alesis Q-series boards.
Here's what help(?) I can give:
1. Try the AUX outputs
2. Can you still use the Presets?
3. If you use a volume pedal, was it plugged in when you did the reset? If so, UN-plug it and do another reset.
When the wise man points to the stars, the fool looks at the finger.
- Confucius

fazegirl1
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Dec 24, 2010 7:22 pm
Real name: Annie
Gear: Alesis QS7, Petrof 6'4" Medium Grand, Guild F47, Taylor CE614
Band: Fleetwood MAX!
Location: California
Contact:

Re: no sound from my Alesis QS7

Post by fazegirl1 » Sat Dec 25, 2010 6:34 am

I just tried plugging into the aux instead of mains...still nothing...I did not have the sustain or volumn peddle plugged in when I reset the keys...
Maybe I'll have to take it in somewhere - darn!

User avatar
rhino
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 2611
Joined: Sat Aug 02, 2008 5:00 pm
Real name: bill
Gear: keepers:
Kurzweil K2500x
Ensoniq TS-12
Yamaha SY-99
Alesis QS-8
Roland JD-800
Roland JX-10
Akai AX-80
Ensoniq SQ-80
Korg DSS-1
Moog Mini
Fizmo
Location: kentucky hills

Re: no sound from my Alesis QS7

Post by rhino » Sat Dec 25, 2010 6:54 am

Sadly, sounds like time for a tech. One last try: You do understand that resetting the synth has erased all the USER programs? Do the PRESET sounds work? Could be something as simple as a corroded connector inside somewhere.
Good luck. Let us know.
When the wise man points to the stars, the fool looks at the finger.
- Confucius

User avatar
Stab Frenzy
Moderator
Moderator
Posts: 9723
Joined: Tue Jun 06, 2006 5:41 pm
Gear: Eurorack, RYTM, Ultranova, many FX
Location: monster island*
Contact:

Re: no sound from my Alesis QS7

Post by Stab Frenzy » Sat Dec 25, 2010 7:36 am

I thought it might also be worth checking that the reset didn't turn Local Midi OFF. Check it and make sure it's ON.

Post Reply