MS2000 MIDI timing issues?

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
Jaxamillian
Newbie
Newbie
Posts: 37
Joined: Mon Oct 25, 2010 7:02 am

MS2000 MIDI timing issues?

Post by Jaxamillian » Thu Feb 23, 2012 9:51 pm

Hey all

I don't have one yet, but I am wondering about specifics with the MS2000's MIDI sync tempo problem. As far as I understand, the MS2000 arpeggiator starts to lag when it is set as a tempo slave for other devices. Does it also lag when it is the master device, providing the tempo?

Is the step sequencer also affected by the MIDI sync problem?

Any, and all information regarding this problem is helpful.

Thank you.

User avatar
Silverfish
Junior Member
Junior Member
Posts: 160
Joined: Sat Mar 01, 2008 9:47 am
Real name: Tyler
Band: Silverfish
Location: Calgary, AB
Contact:

Re: MS2000 MIDI timing issues?

Post by Silverfish » Thu Feb 23, 2012 10:05 pm

I've heard that it's earlier units that have the MIDI sync problem. On my MS2000R, I updated the OS and I've never had a problem with the tempo lagging. I've also heard people say that the OS update doesn't fix the issue on some units - it's kind of a c**p shoot. If your unit does have the issue, yes, the internal sequencer will be affected. Good luck!

Post Reply