Yamaha VSS-30 wont sample

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
grahampreston
Newbie
Newbie
Posts: 37
Joined: Fri Oct 14, 2005 10:27 pm
Location: Hastings Sussex

Yamaha VSS-30 wont sample

Post by grahampreston » Mon Apr 08, 2013 11:18 am

Hi guys Picked up a Yamaha VSS-30 today put batteries in it..and it worked.
Tried the sample button..yep it sampled. Didn't seem to have as lot of sample time but didn't expect it really.
Anyway the more i hit Sample, to record a new sample the time seemed to get shorter.
Read the manual !! Ah if you press Sample then a note it will adjust the sample time....that was earlier....
Now i can't get it to sample at all.
Hit the sample button and you get the bleep, then the whole thing locks up for about 60-70 seconds, then there is no sample but if I select a voice its all normal again, all other functions work as they should do.

Any ideas please ????

User avatar
Bitexion
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 4230
Joined: Fri Apr 15, 2005 7:43 pm
Gear: Alesis Andromeda A6
Roland D-50
Creamware Minimax
Yamaha DX7s
Analogue Systems modular
Ensoniq SQ-80
Waldorf Blofeld
Location: Drammen, Norway

Re: Yamaha VSS-30 wont sample

Post by Bitexion » Mon Apr 08, 2013 3:13 pm

I know nothing about this particular synth, but could it be that you used up the sample memory and have to delete the contents there before sampling something else?

grahampreston
Newbie
Newbie
Posts: 37
Joined: Fri Oct 14, 2005 10:27 pm
Location: Hastings Sussex

Re: Yamaha VSS-30 wont sample

Post by grahampreston » Mon Apr 08, 2013 3:17 pm

as far as i can tell. it clears its memory when you turn it off.
Update on this is.....it wont sample via the built in mic BUT connect a lead to the sample input...and Bingo...it works !
Current Gear Hammond M102 and Technics GN9 organ. Not a synth in sight at the moment!

Post Reply