Akai S2000

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
Post Reply
Lovecraft
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: Wed Jun 24, 2015 8:48 am

Akai S2000

Post by Lovecraft » Tue Aug 11, 2015 5:24 pm

How do I format an Akai S2000 floppy disk? I use a Mac BTW. Thx.

Lovecraft
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: Wed Jun 24, 2015 8:48 am

Re: Akai S2000

Post by Lovecraft » Tue Aug 11, 2015 10:42 pm

Never mind the formatting of the disks... It's amazing what you can learn from reading the .pdf manual. :oops:


But I do have a question about about making system disks and some other things with floppies and Macs. I would like to be able to make a boot disk and keep backup copies of my samples I create. Does anyone have any familiarity with this?

I'm still poking around the web looking for more information on Akai formatting and Macs, floppies, CDs, and SCSI devices. Any information or knowledge is appreciated. Thanks!

Calgonstudio
Newbie
Newbie
Posts: 69
Joined: Sat Mar 07, 2015 6:26 pm
Real name: Ric
Band: Client No7

Re: Akai S2000

Post by Calgonstudio » Sat Aug 29, 2015 12:51 pm

kind of in the same boat, just grab a S2000 off of Ebay looking forward to playing with it.

gcoudert
Expert Member
Expert Member
Posts: 1198
Joined: Sat Dec 29, 2007 1:24 pm
Real name: Gilles
Gear: Roland Fantom X7 with Ultimate Keys expansion, Yamaha TX802, Roland JP-8080, Tascam DP-24SD.
Location: SE England

Re: Akai S2000

Post by gcoudert » Sat Aug 29, 2015 2:21 pm

Is there a Mac version of MESA? It's very buggy but still usable. I used to use it on my PC, with the S2000 connected via SCSI.
GC

Calgonstudio
Newbie
Newbie
Posts: 69
Joined: Sat Mar 07, 2015 6:26 pm
Real name: Ric
Band: Client No7

Re: Akai S2000

Post by Calgonstudio » Sat Aug 29, 2015 4:48 pm

gcoudert wrote:Is there a Mac version of MESA? It's very buggy but still usable. I used to use it on my PC, with the S2000 connected via SCSI.

not sure if this will help you , but I found it interesting
http://macos9lives.com/smforum/index.php?topic=1441.0

Post Reply