How to connet 606 707 and 303.

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.
User avatar
acidbrother
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 92
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:47 am
Gear: many stuff

How to connet 606 707 and 303.

Post by acidbrother » Sun Jun 06, 2010 4:09 am

Do I need a special din-sync cable to connect the 606 707 and the 303 ?

User avatar
space6oy
Moderator
Moderator
Posts: 5401
Joined: Tue Apr 10, 2007 5:29 am
Gear: vimpat, citalopram & vitamin D.
Location: stuck in ohio.
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by space6oy » Sun Jun 06, 2010 4:21 am

most MIDI cables will transmit din sync no problem. you're going to have to get a splitter to chain those three though, they each only have one din sync jack.

User avatar
acidbrother
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 92
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:47 am
Gear: many stuff

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by acidbrother » Sun Jun 06, 2010 4:23 am

What is a splitter?

User avatar
space6oy
Moderator
Moderator
Posts: 5401
Joined: Tue Apr 10, 2007 5:29 am
Gear: vimpat, citalopram & vitamin D.
Location: stuck in ohio.
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by space6oy » Sun Jun 06, 2010 4:42 am

a Y cable or a box w/ multiple outs, something like this:

http://keyboards-midi.musiciansfriend.c ... sku=702504

thought HOSA made a midi Y cable but can't find it, pretty sure they're out there though.

User avatar
acidbrother
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 92
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:47 am
Gear: many stuff

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by acidbrother » Sun Jun 06, 2010 7:35 am

Thanks I will check around.

User avatar
ninja6485
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 2769
Joined: Sun Apr 19, 2009 10:13 pm
Gear: Virus Ti, Jx-8p, Juno 60, Radias, Maschine, 101,303,606,707,727,808,909, odyssey, mirage, akai s5K/s2K/s1k, drumtraks, E6400ult, M1R, rx5, fizmo,d50
Band: Subliminal Sea
Location: Exton/ westchester
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by ninja6485 » Sun Jun 06, 2010 5:04 pm

if all else fails, the msq-100 is dirt cheap and can take midi in and trigger sync out. not as cheap as finding a y cable tho. i wonder if there's a mod for the 707 to allow it to do both at the same time wile slaved...
This looks like a psychotropic reaction. No wonder it's so popular...

User avatar
Z
Synth Explorer
Synth Explorer
Posts: 3537
Joined: Wed May 09, 2007 3:08 am
Gear: Bubble wrap, Styrofoam, boxes, packing tape
Location: Docking Bay 94 (Dallas, TX)
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by Z » Sun Jun 06, 2010 5:26 pm

Image

User avatar
space6oy
Moderator
Moderator
Posts: 5401
Joined: Tue Apr 10, 2007 5:29 am
Gear: vimpat, citalopram & vitamin D.
Location: stuck in ohio.
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by space6oy » Sun Jun 06, 2010 8:49 pm

ninja6485 wrote:if all else fails, the msq-100 is dirt cheap and can take midi in and trigger sync out. not as cheap as finding a y cable tho. i wonder if there's a mod for the 707 to allow it to do both at the same time wile slaved...
not sure about positioning within the housing, but yes, wiring in a second din sync line would be pretty easy, but only for the two to both run input or output at the same time. so slaving it via midi then running two din sync outs would be doable, but that wouldn't solve the 606-707-303 lineup. and obviously you could never simultaneously slave it to two din sync ins.

User avatar
jaypodesta
Senior Member
Senior Member
Posts: 789
Joined: Sun Jan 13, 2008 11:50 pm

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by jaypodesta » Sun Jun 06, 2010 8:57 pm

Syn mentioned these in another thread:

http://www.kentonuk.com/products/items/ ... sync.shtml

User avatar
space6oy
Moderator
Moderator
Posts: 5401
Joined: Tue Apr 10, 2007 5:29 am
Gear: vimpat, citalopram & vitamin D.
Location: stuck in ohio.
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by space6oy » Sun Jun 06, 2010 8:59 pm

nice, Y cable at the end of that list.

Image

User avatar
acidbrother
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 92
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:47 am
Gear: many stuff

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by acidbrother » Mon Jun 07, 2010 2:49 am

So would the Y cable be my best option or does the midi solutions box work? it is more expensive though.

User avatar
space6oy
Moderator
Moderator
Posts: 5401
Joined: Tue Apr 10, 2007 5:29 am
Gear: vimpat, citalopram & vitamin D.
Location: stuck in ohio.
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by space6oy » Mon Jun 07, 2010 5:43 am

new Y cable or a used midi splitter box would be the most affordable options. Y cable is the most simple since it doesn't require power. if it's just those three & you won't be looking for more midi connections, that's the best way to go.

User avatar
Syn303
Expert Member
Expert Member
Posts: 1400
Joined: Fri Apr 06, 2007 3:46 pm
Gear: Quite a bit...
Band: Syn303
Location: UK
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by Syn303 » Mon Jun 07, 2010 11:03 am

This small UK company http://www.systemj.co.uk/sysj1.html makes din-sync splitter boxes, the one below is £19.95. Pretty cheap to me, they also supply din-sync24 cables as well. It requires no power supply as it is passive.

Image
| syn303.bandcamp.com | soundcloud.com/syn303 |

User avatar
acidbrother
Supporting Member!
Supporting Member!
Posts: 92
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:47 am
Gear: many stuff

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by acidbrother » Wed Jun 09, 2010 1:33 am

Syn303 wrote:This small UK company http://www.systemj.co.uk/sysj1.html makes din-sync splitter boxes, the one below is £19.95. Pretty cheap to me, they also supply din-sync24 cables as well. It requires no power supply as it is passive.

Image

I might just have to get this! Thanks

User avatar
Computer Controlled
Active Member
Active Member
Posts: 624
Joined: Tue Aug 26, 2008 10:12 am
Gear: SH-101 . TB-3 . TR-8 . Juno-1 w/PG-300 . TT-303 . Korg ES2 . Beatstep Pro . Pioneer RMX-500
Band: Computer Controlled
Location: Seattle, WA
Contact:

Re: How to connet 606 707 and 303.

Post by Computer Controlled » Wed Jun 09, 2010 2:56 am

I can make a sync box splitter for you if you buy the parts needed. I made my own twice now. I gave my first one to a friend. h**l, even if you're half assed with a soldering iron, you can do it yourself.
Synths:
Avalon Bassline . TB-03 . JU-06 . MX-1 . Blofeld . MicroMonsta . Akai S5000
Drum Machines:
TR-09 . TR-8

Post Reply