Search found 11 matches

by synzoneau
Mon Aug 30, 2021 1:27 am
Forum: Gear Services & Other Goods
Topic: Series Circuits JX-3P MIDI Upgrade
Replies: 0
Views: 3324

Series Circuits JX-3P MIDI Upgrade

Hello synth lovers Thought I would announce here that the upgrade kit for the Roland JX-3P by Laurens Schelling ie originally the Organix mod which had been discontinued for a few years is again available from Series Circuits. Highly recommended to upgrade the limited MIDI functionality of your vint...
by synzoneau
Sat Nov 21, 2020 8:56 am
Forum: HELP!
Topic: Weird noise from Roland JX3p
Replies: 2
Views: 3158

Re: Weird noise from Roland JX3p

I've done a lot of these, take it to a tech he needs to change the muting transistors which are 2SC2878A type. This affects a lot of Junos as well. If yours has any 2SC2603 or 2SA1115 in the chorus board they're obvious because they're the small ones marked "603" or "115" they should be changed too ...
by synzoneau
Mon Sep 07, 2020 6:22 am
Forum: Samplers
Topic: Korg Electribe S (ES-1) Firmware and Factory Sounds
Replies: 11
Views: 67559

Re: Korg Electribe S (ES-1) Firmware and Factory Sounds

Thanks very much for archiving this I have the ES-1 mkI, i put them mkII firmware on it and the delay effect is much preferred!! I pulled this down from the Yahoo groups as well before they went down good to see it though :) Still wish someone would write an fx editor for it, so we could customise o...
by synzoneau
Tue Sep 01, 2020 3:04 am
Forum: HELP!
Topic: KORG M1 Will not power up after Battery Replacement
Replies: 9
Views: 7258

Re: KORG M1 Will not power up after Battery Replacement

You can still get all the factory sounds for it from the official Korg site and use a program like MIDIOX to dump sysex back into the unit, this will restore all patches and combis. Most importantly you need to set the low level buffer size to something smaller than the default so that it slows the ...
by synzoneau
Tue May 05, 2020 12:27 am
Forum: HELP!
Topic: ARP Odyssey MK III Osc 2 problems
Replies: 2
Views: 3193

Re: ARP Odyssey MK III Osc 2 problems

Check the surrounding circuitry that all is connected where it should be. It's possible the carbon track is just too worn hence you get response only in small amount of travel. Also double check that you put the correct fader there, on the side there's the resistance value and the taper. So it will ...
by synzoneau
Mon May 04, 2020 1:01 am
Forum: HELP!
Topic: Help id Ace Tone synth
Replies: 3
Views: 4113

Re: Help id Ace Tone synth

Holy s**t batman :o You have something truly rare there, it doesn't even come upon any image search. Those are possibly the only pictures on the internet! Ace Tone later became Roland. There's only a text entry in wikipedia under Ace Tone products as the SY-100. The only other two synths under Ace T...
by synzoneau
Fri Mar 20, 2020 12:42 am
Forum: HELP!
Topic: Yamaha DX7S sysex bank loading
Replies: 0
Views: 1770

Yamaha DX7S sysex bank loading

Hi I have a DX7S (black version with push buttons) that's driving me bonkers. The battery was dead which I replaced and now it saves just fine. However I can't get the loaded sound banks to work properly. They seem to load just fine I get "Bank received" and all the names show up properly but the so...
by synzoneau
Sun Dec 08, 2019 7:12 am
Forum: HELP!
Topic: KORG M1 - No sound / Low battery indication. SOLVED!
Replies: 67
Views: 70258

Re: KORG M1 - No sound / Low battery indication. SOLVED!

This thread came in handy with Korg M1 repair I did recently. I cleaned up the glue and changed three resistors a 2x560R, 220R, and rectifier diodes D6 and D7. All the caps were fine. Symptoms were machine would randomly reset and after an hour of playing the sound becomes intermittent probably beca...
by synzoneau
Sun Dec 08, 2019 7:05 am
Forum: HELP!
Topic: Problem Reloading Factory Patches D-20
Replies: 2
Views: 1759

Re: Problem Reloading Factory Patches D-20

I had issues loading patches via sysex to old synths this might help you. Firstly make sure the memory protect is OFF! Secondly the transmission speed on some old keyboards needs to be slowed down. On MIDIOx there's an option to change the low level buffer size, default values can be too high. Reduc...
by synzoneau
Sun Sep 22, 2019 11:38 pm
Forum: HELP!
Topic: Juno 106 - problems with oscillators
Replies: 2
Views: 2752

Re: Juno 106 - problems with oscillators

Hi Looks like you've got the same problem as me. Did you solve this ? It's driving me up the wall. On mine voices 4 and 5 behave this way and I swapped the waveshapers for new AR's the problem is still there. Voice chips are AR's. The only progress I've managed to do that one went silent like you po...
by synzoneau
Sat Aug 31, 2019 6:11 am
Forum: HELP!
Topic: Roland Juno 106 oscillator problem.
Replies: 0
Views: 1899

Roland Juno 106 oscillator problem.

Well I'm new to the synth repair biz but after having a fair bit of success with a few 106s and other machines, I've hit a proper wall with this one. This 106 is going to send me to the mental hospital :shock:. Firstly all the VCF-VCA chips have been replaced with AR's. When he first brought me the ...